dimarts, 21 de juny del 2016

ACTIVITAT FINAL DEL PROJECTE SÓC UN ARTISTA























INTRODUCCIÓ:
El juny s’acaba i amb ell el curs escolar. Per aquest motiu, ahir vàrem fer l’activitat de cloenda de l’Artista. Com ja he explicat alguna vegada, a l’escola a on actualment treballo, els noms de les aules es posen en funció de l’elecció d’un de tres contes que proposa la tutora als pares i mares, i en el nostre cas, va sortir el conte “Sóc un artista” de la Marta Altés, i a través d’aquest se’n fa un projecte educatiu.




Quina era la millor manera d’acabar el projecte, doncs fent-la grossa!
El divendres, amb l’ajuda de la meva paral·lela i una mama, la Maria, vàrem folrar mitja classe amb paper d’embalar i a la part del terra, sota d’aquest, vàrem posar plàstic de pintor, per si es foradava el paper quan els infants estiguessin creant.



L’endemà, abans de que vinguessin els nens i les nenes, vaig posar safates de pintura de diferents colors escampades i pinzells pel terra folrat.
Vàrem fer l’entrada al pati, se’ls va treure la roba deixant-los amb uns mitjons vells i el bolquer o calçotets/calces velles i ens vàrem asseure a fer el “Bon dia”. Un cop ja ens havíem saludat tots i anomenat els infants que no havien assistit aquell dia a la llar, es va explicar el conte de “Sóc un artista” i li vàrem dir adéu, llavors, se’ls va donar la consigna de que faríem pintura, que era lliure, però que no podien sortir del paper.
Vàrem entrar a l’aula i quan varen veure el muntatge, es van quedar parats, primer varen començar a pintar tímidament amb el pinzell, però a mesura que anava avançant el temps varen començar a pintar amb les mans i van acabar pintant-se els uns als altres i a ells mateixos.
Va ser una activitat genial a on els artistes s’ho van passar bomba, només calia veure la cara de concentració i felicitat que posaven mentre creaven.

















MATERIAL: Paper d'embalar, cinta adhesiva, plàstic de pintor, pintura de colors variats, pinzells.
EDAT DESTINATARIS: P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

OBJECTIUS:
                - Treballar la motricitat.
                - Coordinació mà-ull.
                - Aprendre a respectar les creacions dels companys.
                 - Gaudir de l'art.
                - Aprendre a concentrar-se.
                - Aprendre a treballar en equip.


ESPAI: La pròpia aula.



TEMPS: El que els infants mostrin interès pel material.

2 comentaris:

  1. Quina feinada a preparar-ho tot i després a recollir! Genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho saps prou, però va valdre molt la pena, les imatges parlen per si soles :)

      Elimina