dimarts, 20 d’octubre del 2015

MATEMÀTIQUES: JUGUEM AMB FORMES 1

INTRODUCCIÓ:
En Martí el pallasso és un artista del circ, que viu dins d’una bossa de paper que està penjada al sostre de l’aula. Ell és qui ens porta i ens presenta les activitats del projecte individual de l’aula basat en el conte “Sóc un artista”.


Aquesta setmana ha portat un joc que ha agradat molt als infants, aquesta era per jugar amb formes i colors diferents. S’hi estan moltes estones enganxant i desenganxant aquestes del velcro de la paret. 
Era molt curiós veure les cares de consentració dels infants, ja que n'hi havia que un cop enganxada la peça, la separaven una mica de la paret per veure el mecanisme de com podia ser de que no caigués. També provaven de posar-les en altres parets i és clar, allà no hi havia velcro i queia, i començaven a fer les seves primeres deduccions.
A més a més de treballar el vocabulari matemàtic, han treballat els colors i la creativitat, perquè cada cop que es treia una peça i s'enganxava a un altre lloc, sortia una creació artística nova.



MATERIAL: Cartolina retallada amb formes rodones, triangles i quadrades de colors variats i  plastificades, bosses de colors i velcro.

EDAT DESTINATARIS: P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

OBJECTIUS:
                - Treballar la motricitat.
                - Estimular la vista.
                - Conèixer les diferents formes.
                - Conèixer diferents colors.
                - Coordinació oculo-manual.
                - Familiaritzar-se amb vocabulari matemàtic.
                - Gaudir de joc.

DISPOSICIÓ INICIAL: Es farà la presentació del material amb els infants asseguts al matalàs i hi haurà una paret espaiosa de l’aula amb velcro enganxat.

ESPAI: La pròpia aula.

DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Un cop presentat, es repartirà una bossa a cada infant amb diferents peces dins d’aquesta. Ells investigaran que poden fer amb el material.

TEMPS: El que els infants mostrin interès pel material.

JUSTIFICACIÓ DEL PERQUÈ DESENVOLUPA CONCRETAMENT L’ÀMBIT RELACIONAT:
L’àmbit motriu: Coordinen moviments amb el sentit de la vista.
L’àmbit social: Es relacionen amb els companys.
L’àmbit cognitiu: Pensar estratègies per enganxar les formes a la paret, ...









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada